Home   Verhaaltjes   Kinderen die nadenken   Kamal en het zeepaardje

Kamal en het zeepaardje

Kamal ging met zijn familie naar een strand in een badplaats.

Voor een kleine winkel stond een aquarium met een paar interessante zeedieren. Kamal liep naar het aquarium en zag een zeepaardje langzaam rondzwemmen.

“Je bent zo klein,” zei Kamal. “Ik dacht dat zeepaardjes groter waren.”

“Ja,” antwoordde het zeepaardje. “Diegenen die ons in boeken en op de televisie zien, denken dat we veel groter zijn, we zijn maar tussen de 4 en 30 cm lang.”

Kamal bekeek hem nauwkeuriger: “Jouw ogen kunnen in alle richtingen bewegen, nietwaar? En zo zie je alles wat er om je heen gebeurt.”

“Dat klopt,” stemde het zeepaardje in. “Allah heeft onze kopjes op een rechte hoek met onze lichamen gemaakt. Geen enkel ander zeedier heeft deze kenmerken. Om die redenen zwemmen we met onze lichamen in verticale positie en we kunnen onze kopjes alleen maar op en neer bewegen. Als andere wezens dit kenmerk zouden hebben, zouden ze problemen hebben om hun koppen naar rechts en naar links te bewegen en zouden ze zich niet kunnen beschermen tegen gevaren. Maar wij hebben dit probleem niet door het speciale ontwerp van onze lichamen.

De Almachtige Allah heeft onze ogen onafhankelijk van elkaar geschapen en in staat gesteld om in alle richtingen te bewegen, en als ze draaien, kunnen ze gemakkelijk rondkijken. Dus zelfs als we onze koppen niet naar rechts en links draaien, kunnen we om ons heen kijken.
Door de grote verscheidenheid in ontwerpen en door de wonderlijke kwaliteiten die Hij in alle levende wezens heeft gecreëerd, laat Allah ons Zijn eindeloze kunstzinnigheid en oneindige kennis zien.”

Kamal bedacht nog een vraag die hij zou willen stellen: “Er is iets waar ik nieuwsgierig naar ben: jullie hebben geen vleugels of staart, dus hoe gaan jullie op en neer in het water?”

Het zeepaardje antwoordde: “We hebben een speciaal systeem om te zwemmen. We hebben zwemzakken gevuld met een soort gas. Door de noodzakelijke veranderingen in de hoeveelheid gas te maken, kunnen we omhoog en omlaag gaan in het water. Als deze luchtzak zou beschadigen, zouden we naar de bodem van de zee zakken.

Anders gezegd: als er enige verandering in de hoeveelheid gas in onze zwemzakken zou komen, zouden we sterven. Onze Heer heeft de hoeveelheid heel voorzichtig bepaald.”

“Wat een wonderlijk ontwerp!”, fluisterde Kamal.

“Zoals je kunt zien, mijn kleine vriend,” ging het zeepaardje verder, “heeft Allah de zeepaardjes en alle andere wezens in het universum met al hun perfecte kwaliteiten geschapen. Wij zeepaardjes zijn slechts één van de vele schepselen in de zee en ons ontwerp is een voorbeeld van Allah’s ongelimiteerde kracht en eindeloze kennis.”

Toen zijn gesprek met het zeepaardje was afgelopen, ging Kamal terug naar zijn moeder. Door het prachtige ontwerp van dit kleine diertje verwonderde Kamal zich nog meer over Allah’s creatieve kunstzinnigheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*