Home   Verhaaltjes   Kinderen die nadenken   Maqsoed en het katje

Maqsoed en het katje

Er wachtte Maqsoed een hele grote verrassing toen hij thuiskwam van school. Zijn vader had voor hem een katje gekocht. Maqsoed zou alle tijd die hij had, nadat zijn huiswerk was gemaakt, met zijn schattige kleine katje spelen. Op een nacht toen hij in bed lag, zag hij tot zijn verbazing dat het katje de slaapkamer verliet en het schoteltje melk in de donkere woonkamer kon vinden.

“Hoe kun je jouw melkschoteltje zo gemakkelijk vinden in het donker?” vroeg Maqsoed verbaasd.

“Wij hebben niet veel licht nodig om te zien Maqsoed,” snorde het katje. “Onze ogen zijn anders gemaakt dan die van mensen. De pupillen van onze ogen worden zo groot, dat ze zo veel licht als nodig is kunnen opnemen in het donker. En wij katten hebben een laag in onze ogen die mensen niet hebben; die zit direct achter het netvlies en reflecteert licht. Zodoende gaat het licht twee keer door ons netvlies. Daarom kunnen we zo goed zien in het donker en zijn onze ogen zo glanzend. Allah heeft ons geschapen met alle vaardigheden die we nodig hebben om te overleven in verschillende omstandigheden. Het is onmogelijk, zoals de evolutietheorie beweert, dat we deze vaardigheden in de loop van de tijd per ongeluk hebben ontwikkeld. Allah heeft katten en alle andere levende wezens in één keer perfect geschapen.

Maqsoed dacht een ogenblik na: “Wij mensen weten dat zelfs als jullie diep vallen jullie altijd op je poten landen. Hoe krijgen jullie dat voor elkaar?”

“Je hebt gelijk,” zei het katje. “Wij katten houden ervan om in hoge bomen te klimmen. Allah heeft ons een speciale vaardigheid gegeven om ons te beschermen, zodat we onszelf geen pijn doen als we vallen. Wanneer we vallen, gebruiken we onze staart voor de balans. We veranderen het middelpunt van de zwaartekracht en landen op onze pootjes. Dit beschermende talent laat het eindeloze erbarmen en de barmhartigheid van Allah zien.

Maqsoed pakte het katje voorzichtig op en zette het op zijn schoot. Iedere dag als één van deze schattige wezentjes zag, bedacht hij wat een bijzonder bewijs zij toch wel waren van Allah’s grote scheppende kracht. De liefde en tederheid die hij voelde voor katten, groeide hierdoor zelfs nog meer. En het katje liet zien dat het van Maqsoed hield, door iedere keer te spinnen wanneer hij zijn vacht aaide.

Zie jij niet dat Allah alles op de aarde en de schepen die over de zeeën rondvaren op zijn bevel aan jullie dienstbaar heeft gemaakt? En dat Hij de hemelen weerhoudt op de aarde te vallen, alleen maar door Zijn toestemming? Voorwaar, Allah is voor de mensen zeker Zachtmoedig, Meest Barmhartig.
(Soerah al-Hadjj 22:65)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*